Kiven pintakäsittely

Kivilajin ilme muuttuu pintakäsittelyn mukana. Hautakiven eri pinnat voivat olla pintakäsittelyltään erilaisia. Sivuiltaan karkea kivi voi esimerkiksi olla viimeistellympi kirjoituspinnaltaan. Pintakäsittely vaikuttaa kiven värin syvyyteen ja hautamuistomerkin muotokieleen.

Typografia

Kirjoitus voidaan toteuttaa kiveen kiinnitetyillä pronssikirjaimilla tai kaivertamalla. Kaiverrus voidaan pinnoittaa useilla eri tavoilla. Myös kirjasintyyppiin on hyvä kiinnittää huomiota; klassinen vai moderni, pelkistetty vai koristeellinen?

Kaiverruksessa voidaan käyttää erilaisia fontteja monessa eri koossa. Kaiverrustekstit voidaan pintakäsitellä eri tavoin: lehtikultaamalla sekä erilaisilla ja värisillä maaleilla. Näin kaivertamalla saadaan toteutettua hyvinkin erityyppisiä typografioita.

Kaikki käyttämämme kohokirjaimet ovat sekä materiaaleiltaan, että kiinnitykseltään markkinoiden laadukkaimpia, kestäen säätä ja aikaa erinomaisesti.

 

Kiven muoto

Nykytekniikalla ja osaavalla käsityötaidolla saadaan hautakiviin kauniita ja yksilöllisiä muotoja. Perinteisinä malleina voidaan pitää erilaisia suorakaiteen muotoisia kiviä. Muotokivissä suosituimmat muodot ovat serpentiini, puoliserpentiini ja kaaripäälliset kivet. Hautakiven yläpinnan muotoilun lisäksi muotoja voidaan tehdä yhtä hyvin kiven sivuihin ja etupintaan. Sydämen muotoinen, pyöreä tai esimerkiksi laivan purjetta jäljittelevä malli, yksilöivät kiven erottumaan perinteisempien kivien joukosta. Etupintaan tehty kaunis kovera muoto voidaan käsitellä eri pintakäsittelyillä, jolloin kiveen saadaan kontrastia.

Lohkopintaiset kivet ovat luonnollisen näköisiä. Lohkomalla kiven reunaa, saadaan kauniita aaltomaisia muotoja sekä kivelle lisää ulottuvuutta. Lohkominen tehdään aina käsityönä.

Muodot eivät ole sidottuja kiven kokoon. Myös tyynykiviin sekä hautalaattoihin voidaan toteuttaa kauniita muotoja sekä toivottuja yksityiskohtia.

Yhdessä suunnittelemalla saadaan kokonaisuus vastaamaan tarpeitanne ja visuaalisia toiveitanne. Kiven muotokieli voidaan valita kuvaamaan vainajan elämää, tärkeää harrastusta, luonnetta tai muuta tärkeää aihetta. Yhdessä eri pintakäsittelyjen kanssa kivestä tulee juuri teidän toiveidenne mukainen.

 

Tässä linkki kaikkiin materiaaleihin