LUONNONKIVI

Luonnonkivi havainnekuva

Suomalainen peruskallio soveltuu hyvin hautakivien ja muistomerkkien valmistukseen. Kallioperämme on suurimmaksi hyvin vanhaa, pääosin yli 1800 miljoonaa vuotta vanhaa. Kalliot ovat pinnassa ja hyvin paljastuneina. Kivilouhimoita on eri puolilla Suomea ja ne ovat yleensä hyvin pitkäikäisiä. Suomessa on edelleen toiminnassa olevia louhimoita, jotka on aloitettu 100 vuotta sitten. Kotimaiset kivet ovat uniikkeja, niitä ei löydy muualta maailmasta.

Alempana kuvat jokaisesta tarjoamastamme kivilajista.

Musta kivi on suosituin hautakivissä käytetty väri. Loimaan kiven louhima ja hautakivissä käyttämä Varpaisjärven musta kivi on kovaa ja siihen tulee poikkeuksellisen hyvä ja kaunis kiilto. Suomalaisen kiven louhinta on erittäin ekologista.

Suomalaisen kiven nimi kuvaa yleensä louhintapaikkaa ja kiven väriä, kuten esimerkiksi Varpaisjärven musta. Kotimaista kiveä ostaessasi voit olla varma, että koko tuotantoketju on ekologisesti ja eettisesti kestävällä pohjalla.

Vastataksemme kaikkien asiakkaidemme väritoiveisiin, valikoimissamme on myös ulkomaisia kivilaatuja valituilta yhteistyökumppaneiltamme.

 

Ominaisuudet

Käyttämämme luonnonkivet ovat kovia ja kulutusta kestäviä materiaaleja, joilla on erinomaiset säänkestävyysominaisuudet. Kivi on luonnollinen materiaali, ja jokainen kivi on yksilöllinen.

 

Pintakäsittely

Pintakäsittelyllä vaikutetaan kiven pinnan kiiltoasteeseen ja tasaisuuteen sekä muihin esteettisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi kiven värin ja pintakuvioiden erottuvuuteen voidaan vaikuttaa kiiltoastetta muuttamalla. Absentuksen tuotteissa tarjottuja käsittelyvaihtoehtoja ovat kiillotettu (väri voimakas, kiiltävä), ja matta (kiillotettu, sen jälkeen himmeäksi hiottu pinta)

 

Huolto ja ylläpito

Luonnonkivi on erittäin kestävä materiaali, joka vaatii vain vähän hoitoa. Pinnat on kuitenkin hyvä ajoittain puhdistaa vedellä ja puhdistusliinallaVaikeiden tahrojen kuten steariiniroiskeiden poistamisessa voi käyttää esim. laimeaa pesuaineliuosta. Huuhtele pinta huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

 

Loimaan Kivi ja Suomen Kivivalmiste tuottavat korkealaatuiset kivimateriaalit kaikkiin Absentuksen hautakiviin. Esimerkiksi seuraavat luonnonkivet: Varpaisjärven musta, Viitasaaren vaalea, Spektroliitti, Korpilahden musta.

 

Tässä kaikki tarjoamamme kivimateriaalit: