Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa ja luontaiset ominaisuudet, joiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää suunniteltaessa ajattomia ja pitkäikäisiä tuotteita. Tästä ymmärryksestä syntyvät Absentuksen ainutlaatuiset tuotteet.

Suunnittelufilosofiassamme aitoudella ja rehellisyydellä on suuri merkitys. Suosimme materiaalivalinnoissamme aitoja materiaaleja, jotka ikääntyvät luonnollisesti ja arvokkaasti. Tätä näkyvää ikääntymistä kutsutaan patinaksi. Ja juuri tämä materiaalin omaehtoinen, luonnollinen ikääntyminen tekee tuotteistamme eläviä ja uniikkeja. Hyvällä huolenpidolla laadukas hautakivi on lähes ikuinen.

Kiinnitämme läpi koko toimintamme erityistä huomiota ekologisuuteen. Käyttämiemme materiaalien osalta erityisen tärkeää on raaka-aineiden hankinta sekä kierrätettävyys. Tuotteiden elinkaaren pituuteen voidaan vaikuttaa hyvällä suunnittelulla, oikeilla materiaalivalinnoilla sekä käytön aikaisella huollolla.

SÄÄNKESTÄVÄ TERÄS

Corten-teräksen väri muuttuu ajan kuluessa

2kk, 4-6kk, 12-18kk

Ominaisuudet

Corten on säänkestävä teräsmateriaali, jonka luonnollisen näköinen patinapinta kehittyy ajan myötä, antaen tuotteelle elävän ja yksilöllisen ilmeen. Oikein käytettynä materiaali vaatii vain vähän huoltoa ja sen ilmeikäs ulkonäkö kestää pitkään.

Corten on lähestulkoon puhdasta terästä, joka sisältää vain pienen määrän lisäainetta, jonka ansiosta materiaalin pinnalle muodostuu suojaava patinakerros, kun se altistuu sääolosuhteille. Patinalla on aluksi punaruskea väri, joka tummuu ajan myötä.

Corten-teräs on säänkestävää, sillä se suojaa itse pintansa hapettumiselta (oksidoituminen). Kun corten -teräs altistuu vuorotellen sekä kosteille että kuiville olosuhteille, sen pintaan kehittyy siihen seostetun kuparin, kromin, nikkelin ja fosforin ansiosta tiivis oksidikerros eli patina. Erillinen pintakäsittely corten-tuotteissa ei ole siis välttämättä tarpeellista. 

Cortenin täydellisen oksidoituminen kestää normaaliolosuhteissa (ilman kiihdyttimiä)  keskimäärin 12-18 kuukautta. Tänä aikana kun corten ei ole vielä vakaa ilmenee sateella jonkin verran ruosteen valumista. Tämä on täysin normaalia, mutta saattaa aiheuttaa, varsinkin huokoisiin materiaaleihin tahriintumista.

 

Huolto ja ylläpito

Patina estää teräksen hapettumisen ja siten hidastaa teräksen ruostumista merkittävästi. Jos suojakerros vaurioituu, vauriokohtaan muodostuu uusi patina suojaamaan terästä. Tummuneen patinakerroksen voidaan haluttaessa mekaanisesti poistaa, jolloin oksidoitumisprosessi alkaa jälleen alusta palauttaen samalla pintaan vaalean punaruskean sävyn.

Voit korjata pienet pintavirheet (tahrat, naarmut ja lommot) hankaamalla pintaa alaspäin teräsvillalla virheen poistamiseksi. Suositellaan käsittelemään aina kokonainen pinta pelkän vauriokohdan sijaan. Kostuta pinta sitten vedellä ja anna pinnan oksidoitua. 

 

LUONNONKIVI

Luonnonkivi havainnekuva

Varpaisjärven musta, Viitasaaren vaalea, ynnä muut upeat kivimateriaalit. Katso lisää tästä linkistä.

Luonnonkivi

Loimaan Kivi ja Suomen Kivivalmiste tuottavat korkealaatuiset kivimateriaalit kaikkiin Absentuksen hautakiviin. Esimerkiksi seuraavat luonnonkivet: Varpaisjärven musta, Kurun harmaa, Spektroliitti

 

Ominaisuudet

Käyttämämme luonnonkivet ovat kovia ja kulutusta kestäviä materiaaleja, joilla on erinomaiset säänkestävyysominaisuudet. Kivi on luonnollinen materiaali, ja jokainen kivi on yksilöllinen.

 

Pintakäsittely

Pintakäsittelyllä vaikutetaan kiven pinnan kiiltoasteeseen ja tasaisuuteen sekä muihin esteettisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi kiven värin ja pintakuvioiden erottuvuuteen voidaan vaikuttaa kiiltoastetta muuttamalla. Absentuksen tuotteissa tarjottuja käsittelyvaihtoehtoja ovat kiillotettu (väri voimakas, kiiltävä), ja matta (kiillotettu, sen jälkeen himmeäksi hiottu pinta)

 

Huolto ja ylläpito

Luonnonkivi on erittäin kestävä materiaali, joka vaatii vain vähän hoitoa. Pinnat on kuitenkin hyvä ajoittain puhdistaa vedellä ja puhdistusliinallaVaikeiden tahrojen kuten steariiniroiskeiden poistamisessa voi käyttää esim. laimeaa pesuaineliuosta. Huuhtele pinta huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

 

KULTAUKSET, MAALAUKSET SEKÄ PRONSSIKIRJASIMET JA -KORISTEET

Puhdista kullatut ja maalatut pinnat varovasti pyyhkimällä. Älä käytä harjaa tai painepesuria. Pronssikirjainten ja -koristeiden puhdistuksessa on syytä noudattaa yleisiä pronssin puhdistusohjeita. Huomioi puhdistusaineiden valmistajien suoja- ja käyttöohjeet!

YLEISTÄ

Tuotteen takuun säilyttämiseksi on erittäin tärkeää noudattaa valmistajan ”Care and Maintenance” -oppaassa mainittuja tuotteen hoitosuosituksia. Jos sinulla on kysyttävää asianmukaisesta kunnossapitotoimenpiteestä, voit olla yhteydessä Absentus:n tukeen (info@absentus.com)

 

Suosittelemme öljykynttilöitä käytettäväksi tuotteissamme.