Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa ja luontaiset ominaisuudet, joiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää suunniteltaessa ajattomia ja pitkäikäisiä tuotteita. Tästä ymmärryksestä syntyvät Absentuksen ainutlaatuiset tuotteet.

Suunnittelufilosofiassamme aitoudella ja rehellisyydellä on suuri merkitys. Suosimme materiaalivalinnoissamme aitoja materiaaleja, jotka ikääntyvät luonnollisesti ja arvokkaasti. Tätä näkyvää ikääntymistä kutsutaan patinaksi. Ja juuri tämä materiaalin omaehtoinen, luonnollinen ikääntyminen tekee tuotteistamme eläviä ja uniikkeja. Hyvällä huolenpidolla laadukas hautakivi on lähes ikuinen.

Kiinnitämme läpi koko toimintamme erityistä huomiota ekologisuuteen. Käyttämiemme materiaalien osalta erityisen tärkeää on raaka-aineiden hankinta sekä kierrätettävyys. Tuotteiden elinkaaren pituuteen voidaan vaikuttaa hyvällä suunnittelulla, oikeilla materiaalivalinnoilla sekä käytön aikaisella huollolla.

 

LUONNONKIVI

Luonnonkivi havainnekuva

Varpaisjärven musta, Viitasaaren vaalea, ynnä muut upeat kivimateriaalit. Katso lisää tästä linkistä.

Luonnonkivi

Loimaan Kivi ja Suomen Kivivalmiste tuottavat korkealaatuiset kivimateriaalit kaikkiin Absentuksen hautakiviin. Esimerkiksi seuraavat luonnonkivet: Varpaisjärven musta, Kurun harmaa, Spektroliitti

 

Ominaisuudet

Käyttämämme luonnonkivet ovat kovia ja kulutusta kestäviä materiaaleja, joilla on erinomaiset säänkestävyysominaisuudet. Kivi on luonnollinen materiaali, ja jokainen kivi on yksilöllinen.

 

Pintakäsittely

Pintakäsittelyllä vaikutetaan kiven pinnan kiiltoasteeseen ja tasaisuuteen sekä muihin esteettisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi kiven värin ja pintakuvioiden erottuvuuteen voidaan vaikuttaa kiiltoastetta muuttamalla. Absentuksen tuotteissa tarjottuja käsittelyvaihtoehtoja ovat kiillotettu (väri voimakas, kiiltävä), ja matta (kiillotettu, sen jälkeen himmeäksi hiottu pinta)

 

Huolto ja ylläpito

Luonnonkivi on erittäin kestävä materiaali, joka vaatii vain vähän hoitoa. Pinnat on kuitenkin hyvä ajoittain puhdistaa vedellä ja puhdistusliinallaVaikeiden tahrojen kuten steariiniroiskeiden poistamisessa voi käyttää esim. laimeaa pesuaineliuosta. Huuhtele pinta huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

 

 

 

Luonnonkivien ohella tarjoamme vaihtoehtona myös kivikomponenttimateriaaleja:

KIVIKOMPOSIITTI

UHPC eli erikoislujan betonin väräsävyjen havainnekuva

valkoinen, harmaa, musta

Ominaisuudet

Väri- ja rakeisuusominaisuuksia voidaan muokata lähes loputtomasti. Muokatut luonnonkivet valmistetaan joko marmori- tai kvartsijauheesta, hartsista ja pigmenttimineraaleista käyttäen alipainevärähtelyä. Kivet viimeistellään leikkaamalla, hiomalla ja kiillottamalla aivan kuten luonnonkivetkin.

 

Pintakäsittely

Kiillotettu, mattahiottu

Kaikki pinnat impregnoidaan kivenkyllästekäsittelyllä, joka parantaa tuotteen kestävyysominaisuuksia ja lisää näin sen elinikää. Impregnointikäsittely suojaa myös eroosiolta estäen veden ja lian imeytymistä sekä jään muodostumisen. Pintoihin voidaan lisätä vielä erillinen nano-käsittely antamaan erityissuoja likaa vastaan. Kiillotetut pinnat saattavat ajanmyötä hieman menettää peilaavuuttaan auringon uv-säteilyn ja ilman epäpuhtauksien johdosta.

 

Huolto ja ylläpito

Muokatut marmori- ja kvartsikomposiitit ovat erittäin kestäviä ja ne vaativat vain vähän hoitoa. Pinnat on kuitenkin hyvä ajoittain puhdistaa puhdistusliinalla, vedellä ja miedolla pesuaineella. Pinnan impregnointikäsittely on myös hyvä toistaa 5 vuoden välein. Huomioi käsittelyaineiden valmistajien suoja- ja käyttöohjeet!

Tummimmat värisävyt saattavat ajan myötä hieman vaaleta auringon uv-säteilyn ja ilman epäpuhtauksien johdosta.

ULTRA HIGH PERFORMANCE CONCRETE (UHPC)

Kivikomposiitti havainnekuva

valkoinen, harmaa, antrasiitti

Ominaisuudet

Käyttämämme UHPC koostuu erittäin hienojakoisista (n. 0,05 mm: n raekoko) luonnollisista mineraalikomponenteista (sementti- ja graniitti- tai marmorikomponentit) sekä lasikuidusta, joka takaa lopputuotteen kestävyyden ja joustavuuden. Suuri osa runkoaineesta on kierrätettyä, paikallista betonimurskaa, jota syntyy kiviteollisuuden sivutuotteena. Suurempirakeisilla luonnollisilla mineraalikomponenteilla voidaan lisätä materiaalin elävyyttä.

 

Pintakäsittely

Muottipinta, kiillotettu, hiekkapuhallettu.

Kaikki pinnat impregnoidaan kivenkyllästekäsittelyllä, joka parantaa tuotteen kestävyysominaisuuksia ja lisää näin sen elinikää. Impregnointikäsittely suojaa eroosiolta estäen veden ja lian imeytymistä sekä jään muodostumisen. Pintoihin voidaan lisätä vielä erillinen nano-käsittely antamaan erityissuoja likaa vastaan.

 

Huolto ja ylläpito

UHPC on erittäin kestävä materiaali, joka vaatii vain vähän hoitoa. Pinnat on kuitenkin hyvä ajoittain puhdistaa vedellä ja puhdistusliinallaPinnan impregnointikäsittely on myös hyvä toistaa 5 vuoden välein. Huomioi käsittelyaineiden valmistajien suoja- ja käyttöohjeet! Tummimmat värisävyt saattavat ajan myötä hieman vaaleta auringon UV-säteilyn johdosta.

 

KULTAUKSET, MAALAUKSET SEKÄ PRONSSIKIRJASIMET JA -KORISTEET

Puhdista kullatut ja maalatut pinnat varovasti pyyhkimällä. Älä käytä harjaa tai painepesuria. Pronssikirjainten ja -koristeiden puhdistuksessa on syytä noudattaa yleisiä pronssin puhdistusohjeita. Huomioi puhdistusaineiden valmistajien suoja- ja käyttöohjeet!

YLEISTÄ

Tuotteen takuun säilyttämiseksi on erittäin tärkeää noudattaa valmistajan ”Care and Maintenance” -oppaassa mainittuja tuotteen hoitosuosituksia. Jos sinulla on kysyttävää asianmukaisesta kunnossapitotoimenpiteestä, voit olla yhteydessä Absentus:n tukeen (info@absentus.com)

 

Suosittelemme öljykynttilöitä käytettäväksi tuotteissamme.